۱- مقدمه و جداول
مقدمه
پرورش ارزش های انسانی و برخورداری جامعه از این ارزش ها در ایران جنبۀ حیاتی دارد.
ما در ایران مشکل و مسئله ای اساسی در علم، صنعت، کشاورزی، خدمات و غیره نداریم. تنها مشکل اساسی ما فرهنگی و اخلاقی است. تا این مسئله حل نگردد شکوفائی علمی، پیشرفت در صنعت، کشاورزی، مدیریت و خدمات حاصل نشده و جامعه از آرامش خاطر و شادی وافر برخوردار نخواهد شد.
با باور اینکه ما در پیشگاه خداوند مسئول هستیم تا مؤثرترین خدمات بی ریا را به نیازمندترین افراد، همراه با عشق ورزی بی توقع و پرهیزگاری کامل، ارائه دهیم، پرورش ارزش های انسانی در جامعه (و خود) را به عنوان مؤثرترین خدمت تشخیص داده و اقدامات زیر را به عمل آوردیم:
۱- تشکیل گروه های پژوهشی برای تعیین ارزش هائی که افراد جامعه نیاز دارند تا از آنها برخوردار گردند و تعیین روش هائی که می توان این ارزش ها را پرورش داد.
۲- گروه های پژوهشی شامل ۱۰ گروه برای بازه های سنی ۱ تا ۶ سال، ۷ تا ۱۲ سال، ۱۳ تا ۱۸ سال، ۱۹ تا ۲۸ سال، ۲۹ تا ۳۸ سال، ۳۹ تا ۴۸ سال، ۴۹ تا ۵۸ سال، ۵۹ تا ۶۸ سال، ۶۹ تا ۷۸ سال و ۷۹ تا ۹۹ سال بودند. تعداد اعضای هر گروه متغیر و بین ۶ تا ۱۸ نفر بود.
۳- هر یک از گروه ها با برگزاری جلسات حضوری متعدد (قبل از شیوع بیماری کرونا) و تماس تلفنی با چند نفر که در خارج از کشور بودند ارزش های انسانی بسیار مهم برای افراد بازۀ سنی مرتبط به خود را پیدا کرده و گروه ها سعی نمودند که آن ارزش ها را در خود پرورش داده و از آنها برخوردار گردند.
۴- هر یک از گروه ها برنامه و روش پرورش ارزش های انسانی انتخاب شده در افراد بازه سنی مورد توجه خود را معین نمودند.
۵- از کلیه اعضای گروه های پژوهشی (گروه های دوره اول یا سری اول) که بسیار وقت صرف کردند تشکر نموده و برای آنان سلامتی، شادی و موفقیت در خدمتی که ارائه می کنند آرزو می نمایم. از خداوند متعال تقاضا می کنم آنچه خیر است برای آنان و عزیزانشان پدید آورد.
۶- با شیوع ویروس کرونا جلسات به صورت مجازی، از طریق اینترنت برگزار شد. در این شرایط تعداد زیادی از دوستان که در شهرستانها یا خارج از کشور زندگی می کردند قادر به شرکت در جلسات شدند.
۷- تعداد ۲۱ گروه ۶ تا ۸ نفره تشکیل شد (گروه های دوره یا سری دوم). ابتدا از کلیه شرکت کنندگان (اعضای این گروه ها) خواسته شد تا جدول رذائل اخلاقی را برای مدت ۱۰ روز برای خود تکمیل کنند و مشخص کنند که از چه رذائلی بیشتر رنج می برند. از این افراد تقاضا شد که پس از این ارزیابی خود نتایج را به سرگروه مربوط به خود گزارش نمایند. از سرگروه های گروه دوم خواسته شد تا ارزش های انسانی را که پرورش آنها می تواند رذائل اخلاقی گزارش شده را برطرف نمایند مشخص نموده و نتایج را به دبیرخانه انجمن (در دست تأسیس) پرورش ارزش های انسانی گزارش نمایند. با دریافت این گزارشها دبیرخانه ۱۰ ارزش انسانی که بیشترین رأی را داشت به شرح زیر مشخص نمود:
پذیرش (افراد یا موقعیت ها آن طور که هستند)، توکل، رضایت، صبر، سپاسگزاری و گذشت، عشق ورزی بی توقع، ارتباط با استاد، عدم وابستگی، خدمت بی ریا و ایمان.
۸- برنامه ریزی شد تا تمام اعضای گروه های دوم از تاریخ ۱۳۹۹/۴/۱۴ به مدت یک هفته برای پرورش هر یک از ارزش های انسانی فوق الذکر وقت صرف نمایند و پس از پایان این ۱۰ هفته هر یک اعضای گروه ها با مراجعه به جدول خودارزیابی-رذائل اخلاقی دوباره خود را از نظر برخورداری از رذائل اخلاقی ارزیابی نمایند و تأثیر پرورش ارزش های انسانی یاد شده را معلوم کنند.
۹- از اعضای گروه های دوم تقاضا شد تا در صورت تمایل هر کدام با ۲ یا ۳ نفر که مایل هستند ارزش های انسانی را در خود پرورش دهند تا از رذایل اخلاقی مبرا گردند تماس گرفته و گروه کوچکی تشکیل دهند.
۱۰- اعضای این گروه های دوره سوم (گروه ۳ تا ۴ نفره) برنامه ی اجرا شده توسط گروه های دوره دوم را تکرار می نمایند. پس از پایان پرورش ارزش های انسانی، اعضای گروه سوم به همان ترتیبی که گروه های دوم عمل کردند فعالیت خواهند کرد.
برای تمامی این عزیزان سلامتی، شادی و موفقیت در پرورش ارزش های انسانی در خود و جامعه آرزو می کنم.
با پرورش ارزش های انسانی و برخورداری وافر جامعه از این ارزش ها می توان امیدوار بود که کشور عزیزمان ایران در علم، صنعت، کشاورزی و خدمات پیشرفت قابل ملاحظه ای نموده و مردم ایران از آرامش خاطر و شادی وافر برخوردار گردند. همچنین می توان امیدوار بود که مردم دنیا با پرورش ارزش های انسانی در خود جهانی پر از صلح و صفا به وجود آورند که تمام مردم، با هر نژاد و زبان و فرهنگ، زندگی آرام و شادی داشته باشند. انشاالله.
مهدی بهادری نژاد